'; Ismerj meg – Török Tibor Artwork

Ismerj meg

Ismerj meg

Török Tibor vagyok. Realista rajzművész. Első végzettségemet tekintve gazdasági informatikus, később pedig vagyonőr. Komolyabban csupán két éve foglalkozom újra a rajzolással, ezelőtt nagyjából 12 évig nem is fogtam a kezembe sem ceruzát, sem rajzlapot. Egyszer sem jutott eszembe, hogy rajzoljak. Így volt ez egészen 2018 júliusáig. Akkor egy kis noszogatás, bátorítás után végül mégis kipróbáltam magam, és elkészült életem legelső portréja, az önarcképem.

A világ már sok-sok művészt kivetett magából, többek közt írókat, festőket, rajzolókat. Én maradtam az utóbbinál. Leginkább fekete-fehér grafit rajzokat készítek. Erre összpontosítok, ezt részesítem előnyben, főként mert vörös-zöld színtévesztő vagyok. A színesben való festést és rajzolást ezért hanyagolom.

Habár voltak a rajzolással terveim, inkább csak hobbiként, mint szabadúszó és független művész kezdtem el művelni, még nem nagyon reménykedtem semmiben sem. Gondoltam, egy próbát mindenképpen megér. Aztán néhány rajz (főként portrék) után egész jól sikerült belejönnöm, és kialakult bennem egy stílus, egy olyan irányzat, amit célként tűztem ki magam elé.

Az élethű ábrázolás, a realisztikus- vagy fotórealisztikus rajzolás. Elég hamar a tudomásomra jutott, hogy vannak olyan festők és rajzolók, akik szinte már olyan fotószerű képeket készítenek, hogy elsőre az ember tényleg azt hiszi, hogy egy fényképet lát. Ez nagyon megtetszett. Azóta is ezt az irányvonalat követem. Nem tudom miért, de valahogy megragadott az a részletesség, az a finom kidolgozás, ahogyan elkészülnek ezek az alkotások.

E cél lebeg mindig a szemeim előtt, hogy minél jobb, és jobb legyek, folyamatosan gyakorlok, képzem, fejlesztem magam. Ahhoz, hogy élethű rajzot alkothassak, szükségem van néhány jó minőségű rajzeszközre, grafit ceruzákra és még néhány rajzeszközre is. A grafit, amit használok, a Derwent graphic márkanevet viseli (az eszközeimről bővebb infó ITT). Ezeket a rajzeszközöket használom az árnyékok lágyságának vagy az arcvonások bonyolult részleteinek megteremtésére.

Ezt a weboldalt azért készítettem el, hogy megmutathassam nektek a munkáimat, amiket a fenti menü „Munkáim” elemére kattintva érhettek el.

Az oldal alapvetően a munkáimról kíván áttekintést nyújtani. Mind emellett szeretnék beszélni nektek egy ún. mini-blog szerű részben arról is, hogy hogyan is készül el egy rajz. Ezt sorozatképek és talán majd videó formájában is elérhetővé teszem. Bemutatom, hogy milyen eszközöket használok, amelyek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy kialakuljon az a rajzolási technika és stílus, melyek segítségével és használatával elkészülnek az alkotásaim.

Igaz, hogy munkáim legtöbbje grafit rajzokból áll, mellettük azért megtalálhatóak lesznek más olyan művészeti irányzatokban készült munkáim is, melyeket szívesen csinálok, illetve örömmel töltöm el szabadidőm nagy részét.

Amennyiben tetszenek a munkáim, keresd fel a weboldalhoz tartozó közösségi csatornáimat is:

Facebookon, az Instagramon, valamint a DevianArton.

…ha szeretnél értesülni a további alkotásokról is, akkor nyomj egy lájkot és kövess be a fenti csatornák bármelyikén, vagy ha úgy tetszik, mindhárom csatornán egyaránt! Köszönöm!

Ha pedig szeretnél megbízni egy alkotás elkészítésével, bátran fordulj hozzám és keress a megadott elérhetőségeken. Minden alkotást ingyenesen juttatok el hozzád. Az alkotások a következő formákban állnak rendelkezésre: papír- és poszternyomatok, később még vászon is.

Én nagyon szépen köszönöm, hogy itt voltál, és végig olvastad!

További szép napot!

Üdvözlettel, Tibi!

Mondd el nekem a gondolataid!Hagyj nekem üzenetet!

Vissza Fel
Jobb klikk menü ezen az oldalon le van tiltva!
hu_HUHungarian